www.energievitala.ro
ENERGIE VITALĂ = Forța Vieții: Puterea Universului, acum; la îndemâna Dvs.!
Echipamente generatoare de Energie Vitală originale din Super-Orgonită, direct de la Inventator, doar la noi !
Energie și Vitalitate pt protectia- și succesul Dvs.!
Echipamente originale generatoare de Energie- si Forta Vitala Echipamente originale generatoare de Energie- si Forta Vitala
 

 
 
 
Echipamente originale generatoare de Energie- si Forta Vitala Energie Vitala | Echipamente originale generatoare de Energie- si Forta Vitala Echipamente originale generatoare de Energie- si Forta Vitala
    :: Energie Vitală ::
  »» www.energievitala.ro / Franz Anton Mesmer: Fluid magnetic (magnetism animal) | Primii acumulatori de EnergieVitală & Forță Vitală ~
     
 

Franz Anton Mesmer: Fluid magnetic (magnetism animal) | Primii acumulatori de EnergieVitală & Forță Vitală ~

  »»   

Home... / Pagina index... (Echipamente -generatoare- de Energie- si Forta Vitala)

Franz Anton Mesmer:

"fluidul magnetic" și "magnetismul animal"

 

"Mesmerismul", adică hipnoza

 

Legătura- și practica lui Mesmer cu Energia Vitală și Forța Vitală
                    Primul acumulator de Energie Vitală

Motto:
Mesmerismul a fost -din punctul de vedere filosofic- cel mai pregnant punct de pornire a tuturor descoperirilor, chiar daca ea ridica mai multe intrebari decat dadea solutii pe care le rezolva.
Arthur Schopenhauer

Franz Antom Mesmer - fluid magnetic | magnetism animal | mesmerism
Franz Anton Mesmer (Iznang 1734 - Meersburg 1815)

Cu mai mult de 200 de ani în urma, Franz Anton Mesmer, un talentat fizician din Stuttgart, Germania, a studiat si practicat medicina mai întâi în Viena, apoi s-a mutat la Paris.
A efectuat multiple cercetari si experimente cu Energia Vitală si Forta Vitala pe care a numit-o “fluid magnetic", sau "magnetism animal *”.

(Definitie: Magnetism animal = proprietate a organismelor vii de a emite un fluid magnetic si de a fi influentate de emanatii ale astrilor sau de fluidul magnetic al cuiva; ansamblu de procedee terapeutice bazate pe această proprietate. - Din fr. magnétisme, germ. Magnetismus).

* Notă redactor (ALeX SD):
termenul "animal" sau "animalic", sa nu induca pe nimeni in eroare; el folosea acest termen derivat din latinul "animus", care inseamna "suflet", "viata", " minte", "judecata", si "respiratie", "curaj", sau "indrazneala", tocmai pt a evidentia calitatea acestei energii care este proprie tuturor fiintelor vii.

Numele lui Mesmer este strâns legat și de hipnoză ("mesmerizare").

Franz Anton Mesmer s-a nascut la Iznang, intr-o localitate situata pe malul lacului Constance in anul 1734.
Dupa o copilarie petrecuta la tara, el pleaca, la vârsta de 18 ani, la colegiul iezuit din Dollingen, unde studiaza teologia, apoi trece la filozofie, luându-si doctoratul în 1759, la Ingolstadt.
Face apoi studii de drept, consacrându-se în acelasi timp unor discipline în parte interzise (alchimia, astrologia si alte stiinte oculte).
Urmeaza, în fine, cursuri la Scoala de medicina din Viena, capitala Austriei.

El a devenit fascinat de Părintele Glassner, un preot romano-catolic elvetian, cunoscut ca tamaduitor prin credinta.
Dupa ce a studiat vindecarile aparent miraculoase reusite de Glassner, Mesmer a concluzionat ca vindecarea se facea prin ceea ce el a denumit "magnetism animalic".
Mesmer considera ca in fiintele vii existau "fluide magnetice" invizibile, iar daca acest flux magnetic invizibil este deranjat, ar putea aparea bolile.
El a stabilit că Glassner corecta fluxurile magnetice blocate, prin obtinerea unui "rapport" (cuvant francez traductibil prin "armonie", "cod" sau "conexiune") cu pacientii sai.

Franz Anton Mesmer: Disertatie despre influenta planetelor (De planetarum influxu in corpus humanum) | Energie- si Forta Vitala: www.energievitala.roLa 27 mai 1766, obtine diploma de doctor în medicina cu teza "De planetarum influxu" („Despre influenta planetelor”), prin care aducea in discutie problema influentelor exercitate de corpurile ceresti asupra corpului uman prin intermediul unei energii denumit de el "magnetism animal" (sau "fluid magnetic"), si care îi aduce un elogiu magulitor din partea maestrului sau Van Swieten.
Doctoratul, continea dezbateri despre influența Lunii și a planetelor asupra organismului uman și asupra bolii.
Acest lucru nu a fost "astrologie medicală", cu toate acestea bazându-se în mare măsură pe teoria lui Newton.

Mesmer bănuia existenta unei esențe vitale, a unui fluid universal, care umple toate spațiile, circulând între om și Univers, fiind de aceeasi natură și "substanță" ca și acela care -invizibil- leaga magneții intre ei.

Totodată, Mesmer credea ca anumite boli ale corpul uman ar putea fi datorate si de către mișcările- si interactiunii Soarelui și a Lunii.

Aparent, Mesmer plagiza teza sa de doctorat dintr-o o lucrare a lui Richard Mead (1673-1754) un medic eminent englez, fiind si prietenul lui Sir Isaac Newton, "De Imperio Solis ac Lunae in Corpora Humana et Morbis inde Oriundis" ("Influenta Soarelui si a Lunii asupra corpului uman si a bolilor care recurg din acesta"), aparut in anul 1704.
Cu toate acestea, în timpul lui Mesmer, tezele de doctorat, nu trebuiau să fie "originale".

Curând după primirea diplomei, Mesmer s-a căsătorit cu Maria Anna von Posch, o văduvă bogată, stabilindu-se ca medic la Viena, unde, el se instaleaza într-o casa mare si în aer liber.
în ciuda cheltuielilor nebunesti ale sotiei sale -patronand artele-, de care se va desparti în curând, Mesmer nu duce lipsa de bani.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

In 1768, Mesmer faciliteaza un concert al lui Mozart chiar in conacul sau.
Mesmer si celebrul sau prieten, renumitul compozitor Wolfgang Amadeus Mozart -care da mai multe concerte la Viena- fac parte din aceeasi loja masonica.
In timpul concertelor si spectacolelor, Mesmer observa efectele euforizante ale muzicii lui Mozart asupra audientei- si asistentei.
îsi va aminti de acest lucru în curând, cand isi va incepe practicile sale de "mesmerizare" ("hipnoterapie").

Franz Anton Mesmer | Fluidul magnetic si hipnoza | Mesmerizareîn 1772, Mesmer a inceput sa dezvolte mai multe metode terapeutice pentru tratarea "blocajelor de magnetism animalic", dintre care pot fi amintite utilizarea muzicii eterice pentru hipnotizarea pacientilor si sedintele intime de terapie de grup, si începe sa foloseasca magnetismul în tratamentele pe care le aplica bolnavilor sai.

La aceasta data insa, Mesmer nu pare sa aiba o teorie unitara.
A retinut lectia lui Newton (atractia universala), ipotezele lui Paracelsus privind microcosmosul si macrocosmosul, tot ceea ce se refera, mai mult sau mai putin, la notiunea de "fluid" sau de "spirit universal" în opera lui Fludd, Van Helmont si în fine- urmându-l pe astronomul Hell, el practica punerea de magneti pe corpul pacientilor sai.

In ciuda erorilor evidente in teoriile stiintifice ale lui Mesmer, procesul sau de mesmerism (denumirea sub care a devenit cunoscuta metoda sa), a produs pacientilor sai stari hipnotice, care au avut o influenta extraordinara asupra bolilor lor de natura fizica.

Popularitatea sa a crescut, dar, cand ideile sale n-au mai avut succes, fiind acuzat de "practici sarlatanesti", a fost expulzat din facultatea Mesmer, in 1778, a parasit Viena, indreptandu-se catre Vest, si optand pentru mediul mult mai liberal al Parisului, stabilindu-se acolo.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Când ajunge la Paris, în luna februarie a anului 1778, Mesmer are 44 de ani.
El impune prin prestanta sa.

În curând, lumea buna din Paris se îmbulzeste în piata Vendome, în jurul casei sale pt a fi partas la tratamentele si sedintele sale excentrice.
La inceput, el trata taranii alaturi de aristocratii bogati si a castigat numerosi discipoli.

In 1778, el declara in capitala Frantei ca, in organismul uman exista un "fluid magnetic" care poate influenta -si de la distanta- alti indivizi.

MesmerFAîn 1779 a aparut o carte monumentala, "Memoriu despre descoperirea magnetismului animal", in care avansa teoria existentei unei "influente tacite" intre corpurile ceresti, pamant si corpurile animate.
Autorul ei -Mesmer- afirma în 27 de propozitii, care au devenit în curând Biblia magnetizorilor, ca a descoperit existenta unui nou element fizic, "magnetismul animal", apropiat si -totusi- distinct de electricitate si de magnetism.

Mesmer ajunge la concluzia ca "magnetismul animal" nu este altceva decât un al "saselea simt", artificial, "care nu mai poate fi definit ca si cele cinci simturi obisnuite.
El "trebuie sa fie simtit pentru a fi înteles".

Astfel, agentul universal ar fi fost un fluid care, "insinuat in nervi", ar conferi corpului omenesc proprietati asemanatoare celor ale magnetului.
Iar prin simpla dirijare a acestui fluid dupa o anumita metoda, s-ar putea vindeca imediat toate bolile.

Dupa parerea sa, pacientul inregistra magnetismul numai in zonele in care armonia era deranjata.
Mesmer a fost puternic influentat in activitatea sa de teoriile si practicile magiei, ale magnetismului și ale fluidismului.

Mesmer sustinea ca problemele de sanatate sunt determinate de blocaje care impiedica "fluidul vital" sa ajunga in fiecare ungher al organismului, iar magnetismul era o forta capabila sa corecteze aceste dezechilibre.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Franz Anton Mesmer sustine ca "magnetismul" este o forță vie universală si trateaza pacienti cu o larga varietate de boli cu magneti (o terapie inca folosita si astazi, in vremurile noastre).
El a crezut ca o forță (vitală) pe care a numit-o “magnetism animal” exista in corpul uman si poate fi directionata catre alte organisme si corpuri umane.

Initial, Mesmer afirma ca prin utilizarea magnetilor putea indeparta aceste blocaje si putea restabili fluxul vital.
Pana la urma, a ajuns sa spuna ca, el personal, putea sa se lipseasca de magneti atunci cand efectua tratamentele cu pricina, deoarece era unul dintre putinii care posedau ceea ce el numea "magnetism animal" -adica, acele capacitati de vindecare biomagnetice.

Descopera, ca magnetismul poate să se transfere și la alte corpuri, la tije de fier sau la apa, de exemplu.

Mesmer a pus la punct un intreg arsenal de ritualuri de vindecare, garnisite cu incantatii, muzica, un iluminat special gandit si diverse obiecte de recuzita scenica.
In aceasta ambianta stranie si ametitoare, el efectua "pase magnetice" deasupra corpului pacientului, dirijand, -chipurile-, fluidul vital și actionand ca un conductor pentru fortele Universului, astfel incat acestea sa-si gaseasca drumul prin corpul pacientului, pentru a-l vindeca.
La un moment dat, pacientul ar fi trebuit sa aiba o asa-numita criza magnetica, echivalenta unei inrautatiri temporare, de scurta durata, a manifestarilor bolii, urmata apoi de vindecare.

Desigur, pacientii au reactionat violent cand Mesmer si-a directionat energia sa catre ei prin degetul sau aratator pana cand curgerea de “curent nervos” s-a asociat cu "hipnoza" si s-a deconectat de la "magnetismul animal" sau alte notiuni date fortei vietii (ca si "fluid magnetic", dar ideile lui Mesmer au supravietuit in teoriile moderne holistice.

Mesmer a inceput sa-si trateze pacientii cu ajutorul "paselor" energetice, instalindu-i intr-un bazin plin cu apa si cu pilitura de fier, unde ii pune sa se tina de mana.
Faimosul "fluid" care lua nastere prin acest procedeu provoca, se pare, anumite crize convulsive, care aveau rolul de a vindea diferite boli de care sufereau pacienti.

El a fost întâiul om de pe pamânt care a demonstrat ca, prin contact personal, prin atingerea cu degetele, prin masaje, prin privire, prin simpla prezenta, prin vorba, prin muzica executata de el, era în stare sa vindece orice stare nevrotica.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Franz Anton Mesmer este considerat -și chiar este!- părintele hipnozei moderne.

El a reusit inducerea hipnozei prin asa-numitele "pase bioenergetice".
Tot el sustinea ca orice corp viu degaja o cantitate de energie de tip magnetic, iar aceasta poate fi folosita la vindecarea multor maladii.
Si astazi, pasele bioenergetice reprezinta principala tehnica de inducere a halucinatiei hipnotice.

Iată tehnica "mângâierilor" Mesmer ("mesmerizarea"):
"Acestre mângâieri se exercita la o distanta de cinci centimetri fata de trupul subiectului, fara a-l atinge, iar sensul este de la cap spre picioare. Veti fi surprinsi de eficacitatea acestei metode".

Mesmer
Mesmer si primul acumulator de fluid magnetic (energie- și forță vitală)

Cu o bagheta din fier in mana si imbracat intr-un halat de matase, Mesmer isi oficia sedintele de tratament precum iluzionistii de astazi, insotit de nelipsitele asistente (fete dragute și frumoase).

Pe fundal, in surdina, un cantec de pian.
In mijlocul unei incaperi semiluminate era asezat un recipient din care se iteau niste tije de fier; in jurul lui se ingramadeau bolnavii: cei din primul rand aflandu-se in contact direct cu tijele de fier, ceilalti tinandu-i pe primii de mana sau agatati de o franghie umeda, pentru ca fluidul vindecator sa se poata propaga.

Conform marturiilor epocii, bolnavii reactionau relativ rapid; incepeau sa tremure si sa scanceasca, apoi cadeau in convulsii.
"Tratamentul" venea la final, cand zaceau toti extenuati, si consta in atingeri si pase magnetice.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Iata cum relateza Julien Tondriau la acea data despre metoda de vindecare al lui Mesmer:
„Melodiile acompaniate de clavecin ofera întregii ceremonii fondul sonor propice magnetismului.
îmbracat într-o somptuoasa roba de matase liliachie, Mesmer înainteaza maiestuos. Plasându-se în mijlocul bolnavilor, el îi priveste încet, autoritar, miscând o bagheta de fier.
Majoritatea pacientilor sai intra în transa, în timp ce Maestrul se retrage” ().

Franz Anton Mesmer
Mesmer si celebrele sale sedinte de terapie hipnotica in jurul primului acumulator de energie- si forta vitala (fluid magnetic, magnetism animal)

Afectiunile cu care F. A. Mesmer se confrunta -si pe care incerca ca sa le vindece-, sunt deosebit de frecvente catre sfârsitul secolului al XVIII-lea: obturatii, spasme, convulsii.
Si în aceste cazuri, medicul vienez obtine cele mai bune rezultate.

Criticat de catre medicii contemporani, Mesmer -cu terapiile sale si cu rezultatele ibtinute in urma lor- trece în ochii maselor drept erou.
Explicatia sa este, totusi, mai simpla si mai modesta.
„Armonia perfecta a tuturor organelor noastre si a functiilor lor constituie sanatatea, afirma Mesmer. Boala nu este decât alterarea acestei armonii.”

Se pune problema de a restabili, prin pase sau prin alte mijloace, armonia distrusa.

Cum a ajuns Mesmer la o asemenea afirmatie care va soca academiile si întregul corp medical?
Greu de explicat, dar tratamentele lui cu "fluidul magnetic" si cu "magnetismul animal" erau -chiar daca stranii- dar eficace in contracararea unor boli, mai ales psihice.

În orice caz, se apara cu multa vehemență împotriva acuzatiilor ca ar vindeca prin mijloace supranaturale.
Este începutul neîntelegerii între stiinta clasica si "magnetismul sau animal", care îl va urmari pe Mesmer toata viata.

Mesmer nu numai sustinea, dar si credea cu tarie în teoria lui bioenergetica a "magnetismul animal".

* Nota redactor (ALeX SD):
termenul "animal" sau "animalic", sa nu induca pe nimeni in eroare; el folosea acest termen derivat din latinul "animus", care inseamna "suflet", "viata", " minte", "judecata", si "respiratie", "curaj", sau "indrazneala", tocmai pt a evidentia calitatea acestei energii care este proprie tuturor fiintelor vii.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Convins ca a descoperit o energie- si forta curativa extraordinara, Mesmer se adreseaza academicienilor din mai multe tari, cerând recunoasterea meritelor sale.

Mesmer a dorit recunoașterea oficială pentru descoperirile sale, el considerandu-se mai mult fizician decat medic.
El s-a adresat Academiei Regale de Științe, apoi Societatii Regale de Medicina, mai apoi Facultatii de Medicină, fiind insa respins de toți.

Franz Anton Mesmerîn 1784, Regele Frantei, Ludovic al XVI-lea, dând curs -si- cererii sale, instituie o comisie regala alcatuita din cei mai ilustri oameni de stiinta ai vremii.-printre altii- Benjamin Franklin, pe atunci ambasador al Statelor Unite în Franta, chimistul Antoine Laurent de Lavoisier, etc.

Printre membri erau oamenii de stiinta; chimistul Antoine Laurent de Lavoisier, Jean d'Arcet: medic și chimist, Charles-Louis Ballin: profesor de fiziologie, patologie, și farmacologie, Michel-Joseph Majault: medic, primarul Parisului, astronomul Jean Bailly, Gabriel de Bory: geograf, fostul guvernator al San Domingo, dr. Joseph Guillotin; medic, după care este numita ghilotina, deși nu el a inventat-o, ci numai a promovat o metodă mai umană de executie a celor condamnati la moarte, și Benjamin Franklin, pe atunci ambasador al Statelor Unite în Franta. în mod ironic, atât Lavoisier și Bailly au murit decapitat de dispozitivul numit dupa Dr. Guillotin.

Din cauza sănătății precare a lui Franklin, comisia efectuat testele și investigațiile lor la reședința lui Franklin în Passy.
Mesmera încercat să se distanțeze de procedură prin trimiterea unui asociat, Dr. Charles Deslon, în locul lui.
A fost un truc inteligent, deoarece în cazul în care Deslon esua, Mesmer putea da vina pe asistentul lui.

Tot in lumina celor prezentate putin mai sus, dar intr-o alta interpretare, ascensiunea lui Mesmer, care devenit o figura de notorietate publica in urma unor presupuse vindecari miraculoase, si deranjand mai multa "lume buna" pe la acea data, fiind vorba mai ales de "distinsii" sai colegi medici, chiar la cererea lui Ludovic al XVI-lea (intr-o alta versiune, a reginei Marie Antoinette - la rugamintea prietenei sale, Ducesa de Chaulnes, fiind pacienta lui Mesmer), el a fost luat "in colimator" de savantii vremii.

In cele din urma, Ludovic a ordonat o ancheta stiintifica, condusa de savanti ai vremii, pentru a afla daca Mesmer descoperise intr-adevar existenta vreunui "fluid vital" inca necunoscut stiintei.

Regele a desemnat un comitet de medici si oameni de stiinta pentru a investiga munca sa; din comisie faceau parte omul de stat si inventatorul american Benjamin Franklin si chimistul francez Antoine-Laurent Lavoisier.
S-a format deci o comisie din reprezentanti ai Academiei franceze de Stiinte si ai Facultatii de Medicina, care a analizat cazul si a ajuns la concluzia ca -contrar afirmatiilor lui Mesmer- nu era vorba de vreun "fluid magnetic" vindecator, si de nici un fel de "magnetism".
(Paranormalul -evident- nu intra inca in ecuatie).

Comisia a raportat ca Mesmer nu putea sa-si sustina afirmatiile stiintifice, -fiind chiar ridicularizat-, iar cabinetul sau medical a inceput sa aiba din ce in ce mai putini pacienti.
În acelasi timp, a fost numita si o comisie alcatuita din medici.
Scopul principal al anchetei era sa stabileasca daca exista într-adevar "fluidul bioenergetic" pretins de Mesmer.

Membrii comisiei regale au ajuns la concluzia ca nimic nu probeaza existenta acestei (bio)energii magnetice si au dat o definitie -corecta hipnozei-: halucinatie.

Rezultatele anchetei - care a conchis ca era vorba doar despre imaginatie si autosugestie - nu i-au fost favorabile magnetizatorului, astfel incat magnetizatorul - pe vremuri ridicat in slavi- este discreditat, fiind in final expus oprobiului public.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

In 1778, Mesmer, a parasit Parisul si a mai colindat cativa ani prin Europa, fara a mai fi luat, insa, in serios.
Deși comitetul care l-a "investigat", Franklin și colegii săi au incercat ca sa discrediteze practicile lui Mesmer și teoriile sale despre "fluidul magnetic" si "magnetismul animal", "mesmerism-ul" a continuat să fie practicat in continuare inca un alt secol, avund o revenire accentuata în Anglia în timpul perioadei victoriene târzii.

In 1803 Dr.-ul Mesmer a fost invitat sa se intoarca la Paris, dar a refuzat aceasta oferta.
In 1812 mai multe scrisori din Germania l-au asigurat, ca regele Prusiei si Academia Germana, sunt pregatite pentru a-i da onoarea si respectul pe care Franta i-a refuzat-o. Si aceste invitatii au fost respinse.

Mormantul lui Franz Anton Mesmer | WikipediaTot ce a vrut el, in acel timp, a fost un loc linistit unde isi putea continua munca lui de o viata, facandu-l si mai utila urmasilor lui, si tuturor celor care il vor urma.

A decedat aici, in 1815 (mormantu-i fiind in cimitirul din Meersburg / Swabia, in prezent Germania).

In anul 1814 abatele Faria (un calugar de origine portugheza / lusitan) care progresa si el, la randu-i, hipnotismul, sau "somnul lucid", cum el il denumea, cunostea munca lui Mesmer, insa nega teoria "fluidului magnetic". El sugera, ca fenomenul descris de Mesmer, nu era din cauza "magnetismului animal", ci de fapt se datora sugestiilor utilizate si folosite de-alungul sedintelor. 
Cu toate acestea, popularitatea lui Mesmer era atat de mare si atat de bine stabilita deja, ca ipoteza abatelui a fost curand dat uitarii.

Munca si practica lui Mesmer, in timpul vietii sale, si chiar dupa moartea sa, a fost denigrata, dar, totusi, teoriile si doctrinele sale au inceput ca sa se raspandeasca.

In ciuda excentrcitatii tehnicilor sale, Mesmer este considerat un inovator major al terapiei prin hipnoza si de asemenea unul dintre primii medici vestici care a tratat fara repercusiuni, maladiile psihosomatice si dezechilibrele nervoase.

Nimic nu dovedeste ca el a fost un sarlatan, se pare ca el a crezut intr-adevar in teoria sa, cu toate ca a fost determinat ca sa o si transforme in bani: cerea- si incasa bani pt folosirea bazinelor sale de fluid magnetic si magnetism animal (adica; a acumulatorilor de forta vitala) si a scos o mica avere din Societatea de Armonie Universala (Société de l'Harmonie Universelle) care -in schimb- avea proprietate exclusiva asupra teoriilor si a "secretelor" sale.

Dacă el a fost un șarlatan, un showman, sau un credincios adevărat în practicile sale proprii, Franz Anton Mesmer este creditat ca fiind parintele hipnozei, si unul dintre cei mai mari- si mai insemnate personaje a psihoterapiei moderne.

Contrar credintei multora -dandu-i tot respectul nostru, si fara sa diminuam cat de putin meritele marelui om de stiinta, a dr-ul Wilhelm Reich, noi pe el -pe F A Mesmer- il creditam a fi inventatatorul primului acumulator de energie- si forta vitala.

Sursă:
Karl Hans Welz: Franz Anton Mesmer, a pioneer of LifeForce (Orgone) Technology.
Wikipedia (en). Mesmer; a biography. Anton Mesmer: Magnetic Fluid, etc.
Vezi si pagina 'Bibliografie recomandata'.
Traducerea, redactarea si adaptarea: Sandor -ALeX- Dezsi, © 1998-1999, 2001-2003, 2007. Toate drepturile rezervate ! © Copyright

Inapoi la inceputul paginii... :: EnergieVitala | Echipamente de Energie- si Forta Vitala 
 
:: Energie Vitală ::    
~ Energie Vitala .ro ~
 
 
ENERGIE VITALĂ = Forța Vieții: Puterea Universului, acum; la îndemâna Dvs.!

Powered by CMSimple Classic: Small, Simple & Smart, with no database!  |   Plugins for CMSimple_XH: 3-magi.net
CM Simple Legal Notices   |   Designed by CMSimple-XH-Templates

Email SiteMap / Harta pagini Prima pagina / Pagina index...
ENERGIE VITALĂ = Forța Vieții: Puterea Universului, acum; la îndemâna Dvs.!  |  www.energievitala.ro
Echipamente generatoare de Energie Vitală originale din Super-Orgonită, direct de la Inventator, doar la noi !
Energie și Vitalitate pt protectia- și succesul Dvs.!
*   Energie Vitala .ro | Nume template: ~ Energie Vitală = Forța Vieții :: Echipamente generatoare de Energie Vitală cu Generatoare de Energie Chi / Qi & Prana & Od & Vril & Élan Vital & Orgon / Orgone și Bio-Energie Universală integrate | EnergieVitala :: Echipamente de ENERGIE VITALA ~ | Template: tricol-ro | Titlul paginii: Franz Anton Mesmer: Fluid magnetic (magnetism animal) | Primii acumulatori de EnergieVitală & Forță Vitală ~ | Descriere: :: ENERGIE VITALĂ | #1 în Tehnologia Energiei Vitale și Forței Vitale Universale :: Echipamente de Energie Vitală | Întroducere in tainele teoriei- și tehnologiei Energiei Vitale și a Echipamentelor generatoare de Energie Vitală Universală :: | Pagina următoare: > | Webmaster: DigitroniX :: Sándor -ALeX- Dézsi :: B-E Corp. | © Copyright: Acest web-site impreuna cu toate aceste pagini web (inclusiv conceptia, traducerea, redactarea, textul și adaptarea în limba româna, în totalitatea ei) sunt- și constituie proprietatea exclusivã a D-lor Alex Sandor Dezsi și Karl Hans Welz (Bio-Energy Corporation, LLC). Copyright©. All Rights Reserved! Toate drepturile rezervate! | 2017 © Copyright www.energievitala.ro   *
~  Distributie: ALeX S D & Bio-Energy Corp.: Primul -și unicul- distribuitor autorizat a Echipamentelor de Energie Vitală și Forța Vieții dotate cu Generatoare Orgonice & Generatoare Pranice & Generatoare Chi / Qi originale integrate, manufacturate din Orgonite® / Orgonita & SuperOrgonita :: Distribuitor autorizat pentru toata EUROPA și distribuitor exclusiv in Europa Centrala- si de Est a Echipamentelor- si Generatoarelor de Energie- si Forta Vitala | Cursuri și Servicii online / Suport tehnic | Coaching & Consultații   |   Energie Vitală / Franz Anton Mesmer: Fluid magnetic (magnetism animal) | Primii acumulatori de EnergieVitală & Forță Vitală ~ ~
Cuvinte cheie / keywords: energie vitala, energie, vitala, forta, bio, forta vietii, orgon, od, chi, qi, kí, radionica, re-vitalizare, tachion, élan vital, vril, mental, apavie, energizare, vitală, dezvoltarea sinelui, dezvoltarea personalitatii, generator energie, vital, forta vietii, echipament, psiho trainer, dispozitiv, generator, meditatie, relaxare, aura, chakre, radionic, purificare apa, energievitala.ro, astrotrend, feng shui dinamic, forță, superorgonite, orgonit, energievitală, mesmer, reich, reichenbach, bergson, abrams, Welz, trend, target, cuplu disc transfer, frecvente joase, unde cerebrale, universal, magic, programare, neuro/tehnologie, manifestare, energievitala, energizare, ENERGIE VITALĂ
~ Subject: Energie Vitală | Echipamente generatoare de Energie- și Forță Vitală | Generatoare Orgonice / Orgon, Generatoare Pranice & Generatoare Chi / Qi originale manufacturate din Orgonita / Orgonite® & SuperOrgonita direct de la Inventator | Radionică de Putere & Dispozitive Radionice & Psionice | Psihotron | Programe Radionice de Manifestare & SuperManifestare | TehnoMagie: Magia Viitorului | Manifestare AstroDinamică | AquaOptimizer & AquaVita: energizare-, purificare- și optimizare apă și hrană -de la orice distanță!- :: ApăVie | Feng Shui Dinamic & Feng Shui+ | Energia Vitala | Site Page-Topic: Echipamente de Energie Vitală și Forță Vitală alimentate- și acționate cu Generatoare Orgonice, Generatoare Pranice și Generatoare Chi / Qi integrate, confecționate și manufacturate de Inventator din super-matricea de mixtură de materiale speciale Orgonite® (Orgonita™) & SuperOrgonite® | Energie Vitala  ~
Referer / Pagina anterioară: | Pagina actuală: www.energievitala.ro/Franz-Anton-Mesmer--Fluid-magnetic--magnetism-animal----Primii-acumulatori-de-EnergieVitala---Forta-Vitala-- | Titlul acestei pagini: Franz Anton Mesmer: Fluid magnetic (magnetism animal) | Primii acumulatori de EnergieVitală & Forță Vitală ~